27 August 2010

melepaskan rindu..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..


mungkinkan terputus di tengah jalan

mungkinkan terlerai tanpa ikatan

usah ragu dengan takdir


wahaha. lame gle x update. skang un xde mood sgt nak update. tp setelah amal tanye aku ptg ni, aku g gatal jwb akan update dlm 2 ari ni. ko ni sengal la yan. sok ko nak ku0. nak x nak kene update ari ni la. janji x ley dimungkiri. =D


ok. aku nak bls dendam. aku nak menaip ngan sgt pnjg. ble aku ckp pnjg, aku betol2 mksodkan pnjg ok. korg nak bace, bace lah. x mau un x pe. haha. aku nak cerite ape y aku bz sgt smpi on9 un jrg gle. huhu. ramai oh x percaye aku bz. eyh, tau la muke aku muke x aktif pape. tp aku sgt bz aw. x caye ek.


24072010 -30072010


BTN. wa x tipu de. besh gle. siyes pndgn org b4 g btn ternyata salah sekali. sape kate btn mengajak kte mnyertai kerajaan. men politik sume tu. oh tidak. btn ni lebih pd pnyatuan org melayu, hak istimewa org melayu, pelembagaan negara. =D


kat btn ni, aku bertemu satu kelebihan aku. urmm. kelebihan ke kekurangan r. aku un x sure.

aku mampu mempengaruhi orang


yup. mcm bahaye kan. bygkan lah, aku bley berhujah smpai 10 org y membangkang aku, akhirnye menerima kata-kata aku meskipon ape aku ckp sebenarnye salah belaka. gle kan. bahaye ek. so law ade manusia y terpengaruh ngan kata2 aku y salah, aku mintak maap la. adil la kan. aku senang terpengaruh ngan org, org un senang terpengaruh ngan aku. =)


n aku dpt tau y aku ni budak y degil. terkejut aku. selame ni aku rase mcm da ckup baek da. ehe. prasan kejap. tp siyes. rupe2 nye aku ni degil n keras pale. sudut mane, x yah tau la.


kate fasi aku,


azyan, awk tau x. awak kalau syg sum1 tu, awk akn syg betol2. awk x kan lepaskan dy kan. tp sekali awk kecewa, bahaye betol.


erk. x ke tergamam ko ble ade org ckp cm tu kat ko, org y ko x pena knal plak tu. so ape aku mampu wat. senyum n ketawa jelah. haha.


tp overall sangat besh n masyuk. i love MALAYSIA soo much. =D


31072010


telah kluar g jln2 ke sunway. umm. cm ne ek bley nak ku0 ni. oh yea, qtham nak tnjuk 'awek' dy kat ktorg. tlg la qtham. ko x kan dpt tipu aku la bab2 ni. ehe.


bape org ek hang out. kira jap. aku, mimiey, lek2, tiniey, aton, fara, tiah, qutham, hafiz, muzammil, fye n safwan. tym uh cm kelam kabut gle. bese nye smooth je. tp byk sgt problem y jd tym uh. tp at last, berjaye gak bertemu. =)


adegan sembur-menyembur berlangsung dengan sgt dasyatnye. haha. tp tym kat meja mkn uh, aku tetibe jd x hepi. hilg mo0d. tp tok ngelakkan suasana terganggu, aku un senyum n ketawa jelah. nape ek?


b4 blk, naek ferris wheel. aku ckp dak2 tu cm knak2. x sed0 diri sendiri un mcm knak2.haha. act nak lari dr mo0d y serabot. ats uh, air mate menitik secara tibe2 . tini ngan aton da panik. mane x nye, tgah2 gelak, air mate jatuh. lek r korg. terlepas. x sengaja. aku ok. =D


blk nek ktm la ek. penat gle. penat btn x abeh, g jln satu hari..ehe..um, thanks 4 the chocolate safwan. sedap. tp kit kat gak lg sedap. =). balik tu berkejar ke stadium panasonic s.alam. INPRO (sukan antara program) punye penutup. stat kol 9. puas aku ngan lek2 pk cm ne nak g.


last2 nekad. redah jelah. x pakai baju MEP un x pelah. janji dtg. so from stesen ktm, nek teksi g stadium. ape lg. sume pndg slack. haha. org len ngan sluar track ngan tshirt. ktorg da la dtg lambat, pakai jeans ngan sluar jeans. siap dgn handbag lg. =D


INPRO mmg terbaek. MEP no 3 keseluruhan. hebat la kan. kalah kan long course. padahal ktorg baru knal 3 bulan. tp ukhwah da terbina. ecece. padahal ko x nyumbag lgsong dlm INPRO. law x, msti da no 1 da. haha. blk bilik ape lg, terb0ngkang atas katil mcm x tdo 2 taon. =P


02082010


g restoran arab. SAHARA TENT. sedap gak la. sampai2 je, garsuun (pelayan) ckp arab je. tercengang ktorg. ceh, rupe2 nye lcturer ktorg da pesan kat dyorg ckp bahasa arab je. amek ko. lebih setengah jam semate2 nak order. bkn susah sgt nak order uh. y susahnye, nak bg pelayan tu paham ape y ktorg order. gle susah ot. mcm2 gaye ade. haha.


org arab mkn roti je byk nye. pas2 xde sos,kuah, atau ape2 la y berair. gle kering makanan dyorg. tp mmg sedap. tp ktorg perot melayu. nak NASI gak~. uhuh. mcm mane nak survive nnt?. wuuwaa.


07082010


prtandingan drama arab. pergh masyuk gle. MEG 2, kelas aku mmg terbaek. ktorg wat drama ali baba n 40 penyamun. penyamun dlm arab, haramiyyin. aku lah salah sorg uh. haha.


berminggu-minggu tdo lambat. wat props sume. aku lak kene wat gua. sila la bygkan susa nye nak wat gua gune polistrin (erk,cm ne nk eja ek?). pastu nak wat pintu y boleh di buka di tutup. nape pilih aku, sbb dyorg kate aku minat fizik. hampeh korg. tgah2 aku serabot mcm nak patah2 kan je polistrin uh, luqman bley bg ayat penyedap hati.


weyh, doctors are the best engineers. but there is no engineer that can be a doctor. ko bley pk punye cm ne nak wat gua uh.


siyes cm betol kan. doctor bley baiki manusia n mesin, tp engineer juz bley baiki mesin. =D so berkat brainstorming aku ngan dalilah (mcm gempak sgt je. eh gempak la. gua peranan paling besar tau. ehe. ), aku berjaye wat. merah2 tgn bengkok kan dawai. gune prinsip stapler ngan tuas mudah. bijak tak kami?. oh, i love physic. =)


n tym hari lawan, kami perlu bermekap. n guess what, aku kene mekapkan dak laki. sumpah tu 1st tym aku sgt2 rapat ngan laki. sek bek tiada pelanggaran berlaku. sila la bygkan aku menghadap sorg2 dak laki, dak pompoan, n pasang celak, tande2 conteng. muke nmpk je cool mcm small matter je. dlm aty aku cuak gak. sek bek aku xde pakwe. law x, kompem majuk. haha. x kusangke aku ade bakat mekap kan org padahal aku ni name je adek beradek pompoan, aku x pakai mekap. ehe =)


ayat fahmi y x ley blah,


ayan, ko mekap org nmpk ganas. ko mekap diri ko makin nmpk ayu ade lah.


haha. sengal. n kami berlakon ngan sgt besh. special thanks to ustazah, ktorg menang!!. haha. gle berbaloi x tdo wat bende uh. no 1 weyh. sape x hepi. menjerit mcm ape. bkn tu je, menang props TREBAEK lg. pergh. bertambah syg aku kat gua aku. hahaha. tp, habis je lawan, aku lah org y hancurkan gua tu. sob3. ='(


ok, blk2 je mama tepon. soh turun kl. erk. tetibe je. kate x dtg. x pelah. b4 tu singgah sek 7. teman kawan y pemalu sgt. haha. apehal ntah nak segan sgt ngan fara. sek bek aku ni peramah overdose. bebual mcm da lame kenal. haha. abeh mkn setelah dpt 3 kol dr mama, gerak nek ktm. qutham smpai kl sentral jela arn. aku teruskan g bank negara. besh borak ngan ko dlm ktm. =)


smpai je, aku turun la. bajet berani jln sorg2. pdhal dlm aty, cuak gle weyh. haha. mama kol kate mgkin lmbat sket. haih. nak wat pe. jln sorg2 jela. ehe. then mama n abah smpi. g hotel teros. terbongkang tdo. konon letih drama la. haha.


08082010


patot la mama soh trun kl. eh, istilahnye turun ke naek r?. pape jela. haha. mama nk g jalan TAR. beli tudung la. nak raye weyh. adek baeradek aku sume pompoan lak uh. mmg la perlu byk tdg. ehe. n mama ngan sgt baek telah membelikan aku baju tok grand dinner. lawa sgt baju tu sbb mama y pilih. ehe. n aku dpt 5 blouse. pesediaan nk g mesir. uhuu..


blk singgah sogo lak. makan wantan sup terbaek. ngan popia apetah. haha. nikmat la. them mama tnye, nak blk sndiri nek ktm ke abah hantar?. ahaha. mstilah abah hantar. saya kurg suke ye perkhidmatan awam ni. haha.


sampai je bilik, teros kene siapkan e-book. gle r. group aku x stat wat pape lg. rakam suara sume, msokkan video. haish. 5-5 da la x suke kmputer. ape lg segala mcm aplliction nye. tym nga wat uh bley lak 5-5 laptop hang. ape lg. mmg mcm nk cmpak dr tgkat 4 uma aku. sume gara2 vdeo apetah. sabo jelah. aku hanye mampu bertahan smpai 3.30. keletihan sgt. ade y smpi pg x tdo. sorry korg, siyes aku da x larat gle da. uhu.


09082010


pg tu bentang e book la kan. sek bek slack sket je. serbe salah gle aku. slack sbb watak aku punye diolog y xde. n sbb aku ttdo awl, dyorg x smpai aty nk kejot. maka lectrer aku hanye geleng pale. xpela. ok pe kte wat kan. haha.


malam grand dinner MEP. aku mul2 segan nk pakai jubah uh. tp pas ade org cabar, ape lg. teros aku sarong jubah uh. ramai kate aku nmpk cm bkn azyan. haha. hampeh korg. perubahan y baek kan. ehe. wat kat hotel. besh la. aku sgt syg kelas aku skang. haha.


10082010


jamuan kelas kat kfc. sehari b4 puasa. haha. besh la. klas aku uh mmg besh. klako. sayang MEG 2. =)


sume kene wat ucapan. aku bg ayat ape ntah. y pntg sengal gle. ehehe. blk tu kol 12.


1282010


pre-departure JPA. hari kedua ramadhan. =) pg2 da kecah. nak kene pakai blazer. dgn kain weyh. wargh. rimas2. haha. blazer rm400 uh beb. sume org bergaye je keje nye. ehe.


pre-departure ni, tklimat2 terakhir dr pihak jpa. sume gle formal kot. n dpt surat rasmi twrn g mesir. =) tym uh sume da jerit2 de. situ sket je hepi nye. bab y paling besh ialah dpt WANG!!. haha. =D terase mcm org kaye gle la. dgn pakai mcm uh, poket penuh ngan wang. saya sangat sayang jpa ye.


14082010


iftar jamai'e. haha. xde lah. kluar mkn bersame2. qutham n hafiz dtg dr uia. mkn kat kdai nasi lemak ape ntah. ok la. y pntg mkn kan. fara mkn gle sket kot. tau la dy diet arn. haha. mimiey seperti bese membawa gossip2 baru. tmbah cte aton n tini. gle terbaek r. haha.


y qutham x abeh2 ngan apple susu dy. siap bertelagah ngan fara, apple susu ngan carrot susu. haha. mcm kanak2 tol. pas2 tumpg semayang uma fara. n aku dpt kwn baru lg. roomate dy la. haha. sonok sgt ble dpt kwn ngn kwn kpd kwn kte. erk. haha.


pas uh, g i-city. ok la. tp mhkin aku bkn org y jiwa romantik n sentimental sgt. jd aku rase bese je. haha. siyes mmg lawa gle la. tp x de la sampai gle punye mati punye lawa lah..haha. kmera un x bwk. sek bek fara bwk kmera. =D


disebabkan lek2 x ikot, knak2 2 org tu pelu lah menemani aku blk. ehe. thnks guys. sorry susah kan korg. ='( n aku dpt kit kat dr dak 2 tu. makaceh ye. =)


17082010


buka pose sume bekas muslimat kisas. ramai gle ot. sume ni k. hawa la y ajak. besh gak la da lame x kumpul ramai2 cm uh. tp sebabkan aku dtg lmbt, aku x byk cerite nk cte. hahah.


18082010-anatomy and histology

19082010-bahasa arab

20082010-civillization of islamic medicine


21082010


pergh. ttbe aku rase x larat nk taip lg. same je kot cte aku ngan cte qutham. haha. y len nye, aku beli kasut baru. haha. n aku dpt kwn baru lg. nisa. =)thnks a lot to amalina aziz. i owe u a lot. haha. x dpt dibygkan law ko x jd ikot. =)


um, siyes, mcm da kenal rpat je ngan fara n nisa uh. thnks dak sarawak sbb sudi ikot ktorg smpai ke klang ehe. jmpe pngetua mmg sgt sayu la. syafakallah.


blk tu, aku ngan amal merempat la di bilik mimiey. n bergossip2 la. pas2 bukak skype. tgk name shazlia razali. maka kami un kol la dy. wat vide0 kol. ktrg x tau la ko tergamam ke ape lia. tp 20 minit tau x ko hanye merenung ktorg kat laptop uh. haish. haha.


tepon ain lak. hanye muke dy je nmpk. suare x dngo lgsong. haha. korg, sumpah aku rindu korg gle2. rindu nak golek2 ats katil smbil cerita gossip paling hangit. rindu nak wat keje underground same2. rindu sume benda la. uhu.


22082010


dlm kol 11baru gerak blk intec. amal punye poyo nak blk awal. kol 11 lebih gak baru ku0. haha. aku berjaye menahan air mate hantar amal nek bas. uhuu. pnjg umur jumpe lg ek amal. huhu.


blk bilik dgn harapan nak stdy, hampeh la. tdo terbongkang gak. haha. celik2 mate je dpt msg,


ktorg da trun s. alam


what??..korg ni mmg la. aku nga mamai2 ni. haha. hasrat nk jmp lek2 un tercapai la ye. ehe. so gerak g ole2. jmpe akak akip. comey gle anak buah dy. sumpah comey gle nak mati la. geram gle aku tgk. haha. erm,pastu bual2. dyorg seperti bese men bola. pas2 g men bowling jap.


nk blk uh, qutham blanje aku n lek2 kek. wahaha. besh2. =D makaceh~


23082010-biochemistry


24082010-intoduction to islam n medicine


ptg tu fye janji nak blanje. ahaha. so g la bazaar ngan dy,radhi n ilman. x lupe lek2 la. ahaha. ramai tgk ktorg plek. laa. g blanje kat bazaar je pon.


n dpt kek lg. haha. makaceh ye. =D


25082010-physiology


26082010-pulg ke JOHOR~


***********************************************************


kan da ckp. bz gle nak mati. x caye. uhuuu.


maka berakhir la aku belaja kat INTEC. sgt sernok. walau sekejap, tp mcm2 aku dpt. hang out setiap minggu ngan kwn2 aku. aku bakal rindui saat2 tu.


special thanks to,


.GIRLS. or bestest fren?


mimiey-sungguh la aku syg ko. kte kwn sampai mati ye. makaceh salu tumpangkan bilik ko.

tiniey-ko juge. jage diri baek2. mane ntah kad y ko nak bg tu ye?..ehe.

aton-walau kejap aku rapat ngan ko, aku da rase rapat ngan ko. makaceh ye. =)

amal-walau baru 2x kte klu0 bersame, aku sgt2 hargai nye. sila lah rindu org sebelah divider ko ni. haha.

fara-ni lg kejap kenal. kenal un lalu qutham ko sgt la baek. sila la wat kursus mcm mane nak jd ayu n sopan mcm ko. haha. thnks fara 4 the kfc.

huda,tiah-korg salu ade ble aku ku0 ngan mimiey. da jd kwn aku dah . thnks =)

nisa-baru sekali kot jumpe. xpe2. sekali da kwn, smpi ble2 jd kwn kan? =D


silalah rindu aku tau. =)


.GUYS.

terutamanya LI CREW or shud i say, kanak2 ribena?. =P


qutham akif- thnks 4 always be there when i need a fren. ko sgt baek. sila la jgn rase ko ni jahat sgt. semoga ko berbahagia. erk,mcm ucapan tok org nak kawen lak. haha.

hafiz- even ko ske sgt kenekan aku, tp ko salu wat aku gelak n ketawa. thnks. =)

syamim- kurg2 ka la serabot ko uh. haha. pnjg um0, kte jmpe kat mesir ek syamim. =D

akip-ko sgt lari dr 1st impression aku kat ko. erm. patot pnggil adik akip ke?. haha. thnks jd kwn aku. =)

fye-hidup joho!. haha. ko sgt baek n sopan. salu wat aku gelak. n aku sgt kagum ngan cita2 ko y tnggi ko.makaceh~

safwan-u are my fren. thnks 4 everything. =)


korg salu wat aku hepi. teringat zaman kat kisas dulu, seorg hamba Allah bertanye,


cm ne ko bley baek ngan sume LI ek?


mase uh, aku hanye tergelak. sbb aku x rase un aku baek sgt ngan dyorg. tp skang. um. ntah. mungkin aku x pena pk pon y dyorg tu LI ke x. nak berkawan tidak pelukan alasan kan?


i'm totally gonna miss u guys. t ble aku da fly, law korg hang out, jgn lupekan aku ek?. ehe.


now looking 4ward to meet all my fren b4 fly. sempat x r?. uhuuuu.


ok,xde gambo. sementalah aku da upload almost 400 keping gambo td. so boleh la tgk sendiri kalau nak. sume y aku bebel kat atas ni ade gambonye kat fb. =)


bapak penat aku taip. bkn penat taip nye. penat memerah otak pikir tarikh, pk ape y terjadi. almaklumlah, aku bkn ade diari nk catat2. jd aku telah mngerah segala neurotransmitter dlm otak aku untuk mencantumkan kembali nueron2 cell. ehe. lega nye. jd hutang aku kat semua da lgsai~


aku janji nk upload gambo, da selesai. aku jnji nk tulis dlm blog un da selesai.


law aku rajen, aku ulang, KALAU aku rajen, aku update lg la. otak aku perlukan rehat skang.


flight 18092010

6.30 a.m



........







6 comments:

icha said...

ayan.. terharu kot aku bca.. huhu.. wlaupn bru skali jmpe.. oppss.. 2 kli laa.. hehe.. tp cm dh lme daa rpat.. hehe.. gud luck in everythg u do.. may Allah bless u.. ~nisa~

Noorshazlia said...

azyan...rindu >_<

azyan anak aziz said...

nisa-ops. lupe. haha. y g intec uh, x bebual pon. sbb tu x ingat. haha.
lia-aku windu ko gak. sila teruskan windu aku ye. =P

aton said...

ayan..kitaorg kat uitm ni rindu kat ko..good luck

azyan anak aziz said...

uhuu..kor pon same..all the besh..=)

fye said...

weyhhhh terharuuu siottt.,

thanks okeyh for everything, oh ye,

kawen dengan sheikh arab jgn lupe gitau. hehe

All the best!