07 August 2011

tak ada kerja. akhirnya.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..


alhamdulillah.
setelah berhari-hari aku nk update blog x dpt, tetibe tengah2 pagi pukul 2 lebih ni, boleh pulak blogger izinkan aku membebel.
aku pon x tau kenape blogger block aku dari buat new post.
sobs3.

 T___T


mula sekali,
alhamdulillah.
dah sampai Malaysia.
setelah mengharungi perjalanan lebih 24 jam.


second.
alhamdulillah dah Ramadhan.
Allah bagi jugak bertemu dengan Ramadhan tahun ni.
ni pon belum tentu dapat habeskan satu Ramadhan.
ajal kan, siapa yang tahu.


third,
alhamdulillah
tadi baru dapat tahu, semua pelajar pre-dental lulus exam.
even x tau lagi result nye, tapi at least lega yang amat sebab x payah repeat paper atau repeat year.


wooooaaaaaaaargggggghhhhhh~~

seronok gilak duduk rumah.
aku x tau laa kenape.
sejak aku balik rumah,
tak ade benda yang aku nak buat.
maksud aku,
semua benda tak ade mood.
nak on9 pon aku malas.
nak pegang enfon pon malas.
amazingnye, baru pagi tadi enfon aku habes bateri semenjak aku balik hari tu.
kat mesir pon x sedasyat ni betapa kurang nye aku pegang enfon tahu.
hahaha. hebat azyan. lagi-lagi sebab no celcom aku dah mampus,
lagi laa xde nafsu nak main sms ke ape.

so ape je aku buat ye?

ni haaaa.





siyes oh.
mcm addicted gile ngan show ni.
tapi dlm hardisk aku ade sampai ep 28 je.
n skang aku dah sampai ep 24.
dalam mase 5 hari.
pergh. tengok drama korea pon x sedasyat ni.
kalau kire balik,
lebih kurang satu hari almost 5 ep aku tengok.
satu ep sejam suku.

sejam suku x 5 = 6 jam suku.
wallaaaaaaaaa.

mule aku tengok cite ni, biasa je.
lawak memang lawak, tapi tak kenal MC dia. 
tapi bile dah start ep 2, ke ep 3, ke ep 4, dan seterusnye.
memang tak boleh berhenti sebab mereka-mereka ni sangat laaa sengal.
hahaha.

mane tak nye.
time balik revolusi hari tu,
aku teruja kat umah aku ade home theater 
yang boleh cucuk usb cabel.
senang laa kan nak tengok cite dr hard disk.

tapi dunia makin canggih rupa nye.
aku balik kali ni, ade tv y terus ade cucuk usb terus je.
mcm tv + home theater.
2 in 1.
butang2 kat tv pon touch screen je.
tp pikir balik, orang gune remote control.
buat ape laa nk touch screen kan?
tetibe aku terase tv tu canggih gile.
woooaaaaahhhh.
ye aku tahu aku ketinggalan zaman.
mane tak nye, dah lame tak jumpa tv tau.
hahaha.

ape lagi weyh.
heaven tak terkate.
tak de laa tengkuk aku ni sakit nk melekat dekat lappy je.
screen pulak besar dabak.
boleh tengok sambil melunjur kaki.
memang dah tak layan benda lain laaa jawab nye.

so tulah rutin aku.
memang terase lagho kot.
tapi senaman untuk perut tau.
sebab gelak banyak sangat. hoho.

kalau ikutkan,
banyak gile drama korea yang nak habeskan.
tapi tetibe sekarang macam tak berminat laaa.
tak pe laaa.
lepas ni baru nak layan family outing.
78 ep menanti.
bleeerrrgggghhhhhh.
hahahahaha.
tapi sebab family outing ni dah lame,
x syok sgt laaa.
running man ni still on show kat korea,
so memang masyuk laaa.
panggil pon guest yang aku kenal.
memang terbaek.

jadi mintak maaf laa bagi sesiapa yang tidak dilayan meski pon aku ada je kat sini.
tumpuan aku memang tak ade pada benda lain.
hehehe.

btw, thanks qutham untuk hadiah tu.
makasih yaa.

berdebar menanti result sebenar.
dup dab dup dab.

=.="


....





5 comments:

Akif said...

byknyaaaaaa keja kau kt umah. cehhh. haha

AzyanAaziz said...

banyak ape. hahahaha.

eiyra said...

FO. sobs sobs

Amalina said...

Cepatnya ko tgk running man.ko ni xtido,xmkn ke?haha.even RM aku sntiasa up-to-date,skrg aku dh ada smpai ep53.tu pun aku xhabis2 lgi tgk semua.hehe.dahsyat la ko.:D

AzyanAaziz said...

eiyra - nak FO? tunggu bulan 10 eh. haha.

amal - yelaa. aku x suke laa skip2 episod. lepas ni y len kene tengok kat isubs laa. hoho.