13 October 2012

high speed handpiece.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..



perlu beli high speed handpiece.
mesin yang selalu nampak kat klinik gigi tu.
buntu nak buat pilihan.
kalau benda murah, tak pelaaa.
ni sampai cecah ribu ni.
duuuhhhhhh.

pilihan yang ada.

made in china, screw on type - LE 100++

brand W&H (German) screw on type - LE940++

brand W&H (German) push button type - LE1400++

brand Shironna (German) push button type - LE 1100++

made in Japan (tak sempat tengok brand ) - LE 900++

ini yang baru disurvey laaa kan.
mungkin ada pilihan yang lain.

dokter kate, 
yang best push button type.
cepat dan mudah compare dengan screw type.
so takde laa patient dok tunggu lama nak tukar kepala bur tu.
made in china tu pulak,
vibrate lebih-lebih.
kalau buat kat patung, okeyh laa.
tapi kalau guna kat patient memang tak sesuai laaa.
jadi sebagai dokter gigi yang mementingkan keselesaan pesakitnya,
so yang tu mmg keluar dari list laa kan.
meskipun dia muraahhhh gilaaaaa.

duh, baru nak kene buat keputusan untuk satu mesin pun payah.
belum lagi nak buka klinik sendiri.
=.='


nak handpiece warna-warni macam ni.
hehe.

oh, fulus, fulus, fulus.
kemarilah engkau.
penuhilah poket ini.


post ini sebenarnye ditujukan khas buat tatapan ayahanda dan bonda di Malaysia.
anakmu diperantauan tengah perlukan duit ni.
hihihi.
:P


rakan-rakan kata,
belajar kat Malaysia.
Universiti masing-masingsediakan mesin ni.
tak tahu kebenaran nya.
tapi kalau betul,
kyaaaaaaahhhhhhhhh!!!
sila bersyukur pelajar-pelajar pergigian di Malaysia.
next year bertambah mesin yang perlu dibeli.
nasib baik JPA yang baik hati ada bagi elaun alatan bagi pelajar pergigian.
hehe.
hari tu baru beli aksessori mesin ni je,
dah cecah LE200 dah.
dear JPA,
elaun alatan tak cukuppp!!
@__@


ye, pilihan di tangan anda.


.....





6 comments:

haMIZAH said...

Cukup la ayan...guna la elaun buku...huhuhu~

Safwan Hamdy said...

g la jenjalan lagii. :P

AzyanAaziz said...

mizah - elaun buku pun dapat hujung bulan 1 nanti.

safwan - erkk. erkk. baikk. T_T

aazizsaim said...

noted...nnt abah jual kertas assgnmnt student untuk cover cost tuh...keh3..

AzyanAaziz said...

haha. jual sekali tesis--tesis student abah yang berlambak tu. hihi.

Stalker Comel . hihi . said...

fuyoh -_- kena beli semua ni ke . boleh lah buat sendiri katdalam toilet karang . hihi