31 October 2010

carving gigi.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

hari ni ade practical dental marphology.
subject ni psl bentuk2 gigi.
ktorg kene ukir bentuk gigi gune lilin.
hari ni baru belajar separuh cara nak wat MAXILLARY CENTRAL INCISOR.
tau x tu gigi ape?
haa, tu name tuk gigi depan, atas, tgah2 tu.
ade kiraan weyh nk wat gigi tu. bukan maen ukur ikut suke mak bapak ko.
da la kecik nk mati ururan nye. adeyh.
siap ade elavation,depression,memelons,cingulums,lingual fossa,marginal rigde,incisors ridge. hambek ko. semua terms tok dental.

bahan-bahan yang di perlukan untuk proses ni:


mcm alat penjenayah la plak.

pelita mcm nk raye.

alcohol.

semestinya lilin.

dan x lupe stokin wanita. ok, abaikan keseksian wanita itu ye.

mule-mule buat ukuran kat lilin tu.
garis-gariskan lilin tu.
pastu panaskan pisau.
cairkan llin mengikut garisan.
ukir sedikit demi sedikit lilin terbabit.
gune kan stokin untuk melicinkan permukaan lilin tersebut.
dan hasil nye.









TAAAAADAAAAAAAAAAAAA...












ok, aku x wat lagisenanye. HAHA. baru wat garisan-garisan tu. n not in the mood nk wat sampai siap. kene hantar next week. so ble ade mood la nnt aku wat. hahaha.
bajet nk jd org last sekali y wat sbb skrg kwn2 aku sume nga kecah2 wat bende ni. excited terlebih la katekan. ehe.

ok, tazkirah yang diterima hari ni sangat menusuk. x salah tok berkongsi kan.

erm,tajuk nye AURAT. pergh. HOT,HOT,HOT.

'cube korg bayangkan semua aurat korang mcm kemaluan korang. contoh yang paling senang, kaki la. tau semua malas nk pakai stokin kan. tp semua tahu kaki tu aurat kan. n kemaluan korg pun aurat kan. so ape beza korang keluar rumah ngan x pakai stokin dengan korang keluar rumah dengan berbogel?? 2-2 menayangkan aurat korang. korang x sanggup nk keluar rumah berbogel tapi sanggup plak nk keluar rumah tanpe stokin. ape beza nye? cube la korang fikir dalam-dalam ape y saya ckp ni. jadi lepas ni kalau nk keluar rumah tanpa stokin, anggap la yang korg nk keluar rumah dengan berbogel'

yup, terase menusuk tepat ke dada.
mungkin teguran dari ALLAH melalui dy.
astarghfirullah.
lembutkan hati menerima teguran.
buka hati melihat kebenaran.
bersihkan hati dari kehitaman.

....

1 comments:

luqman said...

nice post yan,especially yg part bawah2 tu..uhuu~~
doakan ak jgk supya...
dilembutkan hati menerima teguran.
dibuka hati melihat kebenaran.
dibersihkan hati dari kehitaman.=)