26 October 2010

sistem oh sistem.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

sistem belajar di mesir sangat tidak best dan aku sangat tidak mnyukai nye. haih.

sebabnye, cara belajar nye,

1) semua student tidak dibenarkan bersuara ketika lecturer mengajar.

kes yang selalu terjadi,

lecturer : what is the meaning by anatomy?
maka dengan penuh semangat semua pelajar malaysia akan menjawab sehati sejiwa bg meneruskan kemenjadian 1malaysia dengan menjawab, 'the study of the body stucture'. alaaa, dr time aku tadika kot kalau kat skola jawab ramai2 macam tu. tapi kat sini, tau ape yang ktorg dpt stelah mnjawab sedemikan,

'NO, NO, NO. KEEP SILENT!! U SHUT UP, AND I WILL SAY IT. IN HERE, U MUST BE SILENT WHEN I TALK. BE SILENT ALL THE TIME, OKAY?!'

erk, apekah?
bukan td dy yang tanye ke?
maka kami un tercengang n blur. ape lecturer ni. jawab pun x boley ke?

mcm tu lah ceritanye. dalam setiap subject kot. haish. tp kami peduli ape. da cara ktorg mcm tu. kang aku tid0 je tym kelas baru tau. silent, silent, silent. haish.

2) tym practical ko kene ulang experiment ko walau 30 kali semata-mate nk menepati teory.

jd, aim experiment tu bukan mcm wat experiment, tapi wat experiment nak menepati kehendak dy. mcm hari tu, padahal wat experiment nk werify 'Hook's Law' je pon. maen spring tu. tp selagi semua result ko x dpt dlm range, 0.0043-0.0037, sila la ulang ye experiment ko tu. gle la. range da la kecik. mmg mncabar kesabaran ktorg lah.

da la mmg kene ulang puluh-puluh kali, kene duduk kat satu tmpt je lak tu. n setiap mase, lecturer asst. tu akan ketuk2 meja dy ngan sgt kuat sambil menjerit, 

KEEP SILENT!!!!!

mane ktorg x bengang weyh. klas salu di extendkan lak tu. wat mase ni, law ade practical physics, kompem la. kelas y patot 1-3 tp jadi 1-5. kol 5 tu da mnghrib tau x?!! 

haih, mmg laen la cara belajar kat sini. ambek mase gak nk adapt. tp y seronok nye, mmg ko xkn ade homework la. esaimen langsung xpena ade. yang tu besh la. haha.

oh ye, some pic ari tu ku0 jenjalan.


bukan senang dak tanta nak sampai malaysian hall. =(

sedang merentasi TERUSAN SUEZ

muke suci lepas solat. =P

indahye dunia. =)

tiket ketapi yang besar dabak berlatar belakangkan beg BARU~~ =D

got to go. class.


...

3 comments:

SyDanny~ said...

huh, budaya org lain... mmg ler..
waa.. beshnyer. hepi jer.

menagihkaseh-Mu said...

salam.awak stu rumah dgn hafizah ye ?

azyan anak aziz said...

wslm. erm, x satu umah. tp baek la. nape?