10 November 2010

tudung maliziyy..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

ok, tudung maliziyy ni sgt popular kat mesir. di panggil tudung maliziyy sbb org2 malaysia kat sini sume pakai tudung ni. HAHA. law tgk akak2 senior, mesti akan ade at least satu tudung ni. tudung ni law dr jauh nmpk plain je. tp ble dekat senanye dy corak kotak2. comel kot akak2 y pakai. hehe.

tudung ni senang je nk beli. gi kedai kain, tnye pasal tudung maliziyy, pastu pilih la warne ape nk ( ade berjuta colour tudung ni. suke korg la nk warne ape) pastu ckp la nk bape meter. pastu dy potong, dy jahit tepi, taraaaa. jd la tdung. ehe. law y cam baek2 sket dy akan mnx semeter nuss atau bm nye, semeter setengah. boley kate ni tudung bidang 60 la law kat malaysia. law pale gonjeng2 je, salu mnx semeter je. ni same size ngan tudung bawal la. law akak y sedang2 tu, salu beli semeter rubu' atau semeter suku la. tudung ni senang sbb x jarang. kat sini salu je semayang pakai baju kurung, tshirt. mmg budaya kat sini. so kdg2 rase la x selesa nk semayang pakai tdung bawal ble yelaa, aku un sedar tudung tu jarang. =P

maka, nak di jadikan cerite, ramai la dak dentist y nk try pakai. termasuk la aku. then, aku rembat la tdung nadia sat. tudung dy semeter suku. law besh, nk g beli gak la. 16 genih je. x la mahal kan. so, sepanjang hari td, pakai la. bersame metod n nadia. =)



ok x?

metod, nadia, azyan. =D

x la labuh un tudung ni compare ngan tudung bawal.

gedik gambo dlm lif. =D

senyum. =)

so pendapat korang? ok x? ehe.

padahal senanye nk tayang muke dak2 comel dlm blog. HAHAHA.

....

2 comments:

Safwan said...

x nmpk beza pun dgn tudung2 cni!

eish~

azyan anak aziz said...

erk, aku x pena un sentuh tudung gini kat malaysia aw. n aku x pena un nmpk tdung ni kat mlysia. dlm gmbo x same ngan nmpk real.