03 September 2012

a wonderful trip to Legoland Malaysia.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..


wanna know something??!!
aku dah pergi Legoland Malaysia.
woot, wooot.
thanks to mama, erk, i think Suruhanjaya Tenaga for the ticket.
heeeee.

 tiket-tiket percuma. heeee.

 masjid Putrajaya eh?
tak cam laa.

stesen keretapi. 



dulu pergi Turki tengok Miniaturk pon sangat kagum,
hambek ah. tengok kat sini semua guna Lego,
lagi laa kagum gile.
daebak gile.



 main game pusing-pusing.



tapi cuaca nya,
MasyaAllah. panas gile oh.
terik gile mentari.
mungkin sebab tu kot ni lah Legoland pertama dalam Asia.
sebab iklim negara Asia ni mcm x berapa sesuai untuk outdoor activity mcm ni.
balik-balik tak yah cite laa.
legam gile muka. duuh.
duduk mesir pon x sehitam ni.
hahahaha.
:P







bila kat sana dengar macam ramai umur-umur aku ni complain tempat ni x berapa best.
sebab tak ada game yang extreme macam dekat Sunway Lagoon.
tempat macam untuk budak kecik.
mungkin sebab dyorang tu tak main Lego masa kecik-kecik.
heeeee.
seriously, tempat ni sangat menarik bagi orang yang main Lego waktu kecik-kecik.
sebab korang akan kagum sangat-sangat tengok macam mane dyorang bina semua binaan guna Lego semata-mata.
totally Lego.
kalau niat korang nak datang sini nak main game-game yang extreme,
ni bukan tempat dia.
ni tempat beseronok menikmati keindahan Lego.



game ni penat gile.
siyes lenguh gila tangan.


so the question is,
how did i end up going to Legoland Malaysia which is supposedly open on the 15th Sept?
jeng, jeng, jeng.
sebab tempat mama kerja yakni Suruhanjaya Tenaga ada terlibat secara langsung dalam pembinaan dan pembukaan taman tema tersebut.
jadi bagi menghargai golongan yang ada terlibat dalam pembangunan ini,
pihak Legoland memberi beberapa tiket percuma kepada mereka yang terlibat.
wohoooo.

 biasa kat mesir tengok replika yg real.
skrg ni replika buat dr Lego.
ohoooo.



yang sedihnya,
Angah, Kak Chik, dan Adek tak dapat ikut.
Angah dah balik Aussie.
Kak Chik ngan Adek kat hostel.
jangan sedih-sedih eh.
nanti kalau korang ada cuti,
kita pergi sama-sama eh.
:)


 amboi abg wan. haha.


jadi da dapat tiket free,
takkan tak nak pergi kan.
Alhamdulillah, rezeki Allah bagi.


 kami dipenjara. 
:(




terasa macam kembali ke zaman kanak-kanak.
semua game aku main.
hello, bukan aku je.
Along dan Abg Wan pon layan semua game.
tak padan dah kawen,
macam budak kecik.
hahaha.


sedang bergembira ni.
:D
 tekun gila masing-masing buat kereta lumba. 

 and the match!
pusingan pertama mama menang.
pusingan kedua abah menang.
pusingan ketiga abg wan menang. 
aku kalah.
:'(


apa yang menarik dalam ni?
sangat banyak.
semua benda buat dari Lego.
sangat comel.
sangat menarik
sangat kagum.



dan apa yang buat aku suka sangat?
sebab 16 tahun lepas yakni pada tahun 1996,
kitorang satu family pernah pergi Legoland Windsor, UK.
sila bayangkan kegembiraan tu.
masa tu umur aku baru 4 tahun.
sekarang dah 20 tahun daah.
tengok balik Lego, Lego, Lego tu.
aaaaaaaaaaaaahhhhhhhh.
nak balik UK.



so, begitulah kisahnya.
gambar lagi dekat fesbuk.
lembap sgt laa upload kat sini.

jadi aku kat sini nak promote laa Legoland Malaysia ni.
dia terletak kat Nusajaya Johor.
pergh, lepas ni kalau org tanya kat Johor ada ape,
ada Legoland laaa.
hahaha.
officially, dia akan buka pada 15 Sept 2012 nanti.
water park dia akan bukak dalam tahun 2013 atau 2014.
hotel Legoland pun masih dalam pembinaan.
jadi marilaa ramai-ramai datang ke Johor.
bersama-sama memajukan ekonomi negeri Johor.
eh, ekonomi negara,
:D


semoga korang enjoy kalau datang sini.




......

2 comments:

Anonymous said...

Amboi Dr. Aziz dan keluarga dah ke lego land, main pasang2 lego lagi... memang menarik... rs M50

syafiqah syahirah said...

bestnyaaa dapat pergi
comel tgk ko bandingkan yg UK dgn Mesia tu :D