07 March 2013

dadadididudu.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..


satu virus atau wabak tengah melanda warga Asnan Gamil.
wabak cakap pasal KAHWIN.

Allah,
tak tahu kenapa minggu ni masing-masing macam tak betul ke ape ntah.
start hari Sabtu, sampai laa ke hari ni, macam setiap masa.
dekat lab, dekat lecture, tengah makan, tengah jalan gi kelas, dok lepak-lepak,
kahwin, kahwin, kahwin aja lah topik nya.
-_-

tak pernah orang bosan dengan topik ni.
well, aku cakap ni bukan laa aku tak join mereka berbual.
hahahahahaha.

ntah. kadang rasa betul orang cakap.
orang Islam lebih-lebih orang melayu sekarang ni dah terlampau lembik.
isu dan topik yang selalu di fikir, KAHWIN.
macam tak ada benda lain. macam mana Islam tu nak membangun.

dush, kene sebijik kat muka.


saja buat post peringatan untuk diri sendiri.
bila orang dok asyik cakap pasal kahwin hari-hari,
tipu laa kalau tak ada rasa nak kahwin kan.
tergugat laa jugak sampai rasa nak isi borang UBM sekarang jugak. haha.
(UBM = Unit Bait Muslim)
lebih-lebih dengan keadaan yg stress, exam manjang, evaluation, penat, letih bagai.
kadang terlintas jugak la.

hai, tak de nak masuk minang ke? aku dah fed up dengan wayar, gigi evaluation bagai ni.
kalau kahwin ni tak payah dah fikir. 

haha.
ok, sila buang jauh-jauh Azyan fikiran macam tu. ingat kahwin selesai masalah ke?
-_-




so mari tukar topik sekejap.

tahu tak perasaan nya bila rasa kurus semula?
woot. woot.
hahahaha.

erm, aku bukan laa golongan orang yang badan berisi.
namun aku jugak bukan laa orang yang kurus keding tak cukup isi.
hahaha. boleh kata normal laaa kan. mungkin sebab aku tinggi kot.
BMI aku normal apa.
ok laaaaa tu kaan.

but something made my day yesterday.

tengok baju/dress ni.



this pic was taken during a farewell dinner when I was in INTEC.
yup, 3 tahun lepas.
gambar asal dah hilang. tinggal yang Qutham buat kan ni je. hihi.
tenkiu Qutham.


then, masa sampai mesir,
biasa laaa. makan macam tak hengat dunia, 
badan naik. terasa berisi masa tu. 
but the amazing part was, berat kat scale penimbang tu tak naik pun. maintain je sama.
tapi the lemak-lemak semua terkumpul. pipi bulat macam donut. hahaha.
so by that time, baju ni macam muat-muat laa.
bila cakap muat-muat tu, maksud nya melekat kat badan. lebih-lebih lagi part pinggang ngan pinggul laa kan.
2 tempat paling perempuan stress. -_- hahaha.
so simpan laa baju ni elok-elok dalam beg bawah katil. sob3.

dan ntah kenapa, semalam kemas-kemas baju lama.
pastu nampak baju ni. try sarung jap.
n wallaaaaaa. muat dan longgar. 
tak de laa melekat lagi kat badann.
wooot. woooot. eksited gile.
sebab nya tak diet pun.
tak exercise pun.
tak de perancangan pun nak kurus.
tetibe je muat baju. siapa tak eksited kan
hahaha.
betul laa kott. bila stress belajar, otomatik badan kurus.
(stress laa sangat kan. -_-)
hahahahaha.








Azyan kurus. yeay!!

oh, dan gambar ni khas untuk mama dengan abah dekat rumah.
mereka berdua selalu wonder macam mane laa rupa makanan free yang aku dapat kat universiti 4 hari seminggu tu.
ini laah dia. tadaaaaaa.



macam kat asrama kan?
ada dewan makan semua.
dewan makan tempat cuci mata.
ehhh.

hahahahahahaha.

kbai.



.......





4 comments:

Safwan Hamdy said...

cuci mata? -_-

AzyanAaziz said...

mestilaah. situ je tempat nak tengok orang malaysia. heee.

(: said...

yeay kahwin . yeay kurus :D hehe

twinkle twinkle said...

haha tempat cuci mata tu yg tak tahan ><