02 February 2011

alhamdulillah.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

yup.
finally, after 5 days without any internet connection.
alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.
saya dan kawan2 kat sini selamat sejahtera.
hari tu, 2 hari line tepon pon dy potong.
mmg giler menakutkan.
x ley nk contact org mesia lagsung.
nasib baek da boleh.

kitorg skang dok terperuk dlm rumah je, menanti panggilan org2 yang berkenaan.
pengalaman. x tau la nk describe feeling nye.
malam2 dengar bunyi tembakan.
erm, actually, aku x pasti tu bunyi tembakan ke mercun. mcm mane nk bezakan ek? eheee
rusuhan.
paling kerap bunyi ambulan la.

alhamdulillah,
rumah pelajar tanta jauh sket dari bandar.
so x terasa sgt la.
tp bile gi kedai tgk berita,
even x paham, siyes menakutkan.

da tepon lek2.
alhamdulillah. dy selamat. budak cairo y len pun, selamat.
dy da kene pindah malaysian hall atau ARMA name laen nye.
ramai dak cairo kene pindah arma.

fazira n muzammil kat alex, 
pun alhamdulillah. selamat sejahtera.
konklusi nye,
kami selamat saje.

korg kat mesia,
jgn risau sgt.
menangis aku bile bukak fb.
sume dok tanye keadaan kitorg.
x tau la pe nasib kitorg.
bila sekali pikir, yup mestilah aku nk blk mesia.
ble pikir berkali2, takut kot.
perjalanan nk ke tempat tu menakutkan.
then, kalau kitorg blk mesia pun,
ape kitorg nk buat?
sampai bile?
jujur cakap, aku da sayang mesir ni.

x tau la line connection ni akn kekal ade ke x.
kalau ade, alhamdulillah.
buat mase ni,
cume boleh berdoa n berharap jela.
berdoa elektrik dy x kan potong.
air x kan potong.
sume laaa.
tapi da semakin terasa.
harga barang melambung naek.
kredit susah gle nk cari.
x sangka sangat jadi mcm ni.

semoga Allah melindungi semua pelajar malaysia di mesir ni ye.

....

2 comments:

HUMAIRA' said...

alhmdulillah , moga Allah lindungi anda semua :)

kennyfm said...

semoga azyan berada dalam keadaan yang selamat sejahtera...syafiq sentiasda mendoakan keselamatan azyan..