29 May 2011

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..



Allah tu Maha Berkuasa kan,


sebab tu laa,
walau kau hafal banyak mana pon,
tapi kalau Dia kata kau tak kan dapat jawapan,
kau memang TAK MUNGKIN dapat jawab,
unless dengan izinNya.


macam tadi,
walau dekat 10 kali buat eksperimen yang sama,
eksperimen yang senang pulak tu,
tapi kalau Allah nak hijab jugak mata tu,
kau tak kan dapat punya image disebalik lens tu,
tapi bila Allah izinkan kau nampak jugak 30 minit yang terakhir,
barulah kau boleh nampak.
Alhamdulillah Allah bagi jugak kau nampak 30 minit tu.
kalau sampai habis masa pun x nampak jugak, macam mane??


time tulah baru kelam-kabut nak buat table, graph, kira-kira, jawab soalan.
time tulah jugak baru kau rase nafas kau dah sampai hujung paru-paru dah.
time tulah jugak kau rase kadar adrenaline y mengalir dalam badan kau lagi banyak dari darah kau.
time tulah jugak kau memang da blank otak sampai velocity of light in air pon kau x dapat nak recall.
3x10^8 ke 3x10^-8?
time tu jugak laa baru kau rase,

AKU NI INSAN YANG LEMAH



sedih memang sedih,
subjek feveret kot,
first time air mata mengalir lepas jawab exam,
Allah nak tunjuk kehebatanNya.
dari tadika sampai before jawab fizik tadi,
tak pernah rase satu exam tu terlampau susah gile sampai tak boleh jawab langsung.
kalau x tau jawab 3-4 soalan tu normal laa kan.
tapi tadi........

bila result pon x dapat,
yang lain memang lebur laa.
10% dari markah kot.

tapi sila yakin ye,
ada hikmah disebalik ape yang terjadi.
let by gone be by gone.

" Ya Allah, aku memohon kepada-Mu dengan segala nama yang menjadi milik-Mu, yang Engkau namakan diri-Mu dengannya, atau Engkau turunkan dalam Kitab-Mu, atau yang Engkau ajarkan kepada seorang dari makhluk-Mu, atau yang Engkau rahasiakan dalam ilmu ghaib yang ada di sisi-Mu, agar Engkau jadikan Al-Qur'an sebagai penyejuk hatiku, cahaya bagi dadaku dan pelipur kesedihanku serta pelenyap bagi kegelisahanku."


lusa, practical anatomy lak.
chaiyok azyan!! 
jangan sedih-sedih lagi.
=)


لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ الْعَظِيمُ الْحَلِيمُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ

رَبُّ السَّمَاوَاتِ وَرَبُّ الْأَرْضِ وَرَبُّ الْعَرْشِ الْكَرِيمِ





....



4 comments:

syafiqah syahirah said...

chaiyok2 azyan! :)
kau bolehh.

Fahmi Hanafi said...

ade hikmah tu...insyaAllah

limahnakal said...

yan,,,dpt parallelpiped ke????
ak pom same...T_T

AzyanAaziz said...

iqa- thnx :)

fahmi - insyaAllah. thnx ingatkan. :)

limah- xde laa. aku dpt prism. uhuuuu. =.="