07 March 2011

tajuk x penting pun.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

semalam baru saja pulang dari kem JPA.
kem ni x dinamakan BTN mcm before nk fly dulu tu.
tapi kem ni, 

WACANA INTELEKTUAL.



secara keseluruhan nye,
kem ni sangat open, direct n pedas compare ngan BTN.
tym BTN dulu, ckp sume kias2, lapik2.
kali ni xde pon.
sume direct. ayat menyindir, sume laaa.
mungkin sebab majoriti dak yang belajar kat mesir ni pembangkang kot.

kate dy, tujuan kem ni tok beri pendedahan sebenar tentang apa yang berlaku kat malaysia.
tapi yg aku prasan, dy banyak cerita pasal keadaan politik negara laa kan.
ntah nape, aku rase menarik tok dengar.
tym org laen ngantok, tertitdo2, aku boleh khusyuk dengar lagi.
menarik tau cara penceramah2tu patahkan hujah pembangkang.
keluar kan fakta sana, fakta sini.
aku x boleh mengantuk pon.
aku rasa menarik. main dengan kata2. baru laaa dengar dari 2 pihak kan.

aku ada la kene wakil kumpulan aku,
bentang pasal subsidi kerajaan.
wajar diteruskan atau tidak, kesan dy, cadangan memperbaik subsidi sume laaa.
n guess what, aku turun je,
ade akak y tanye aku, haih, macam pro kerajaan je bunyi.
ahmad pun ckp benda yang sama.
HAHAHAHAHA.
aku ckp based on fakta laaa.
xde kaitan pun aku ni pembangkang ke kerajaan.

aku belum 21.
aku belum buat keputusan pun nak menghala ke mana.
kerajaan atau pembangkang.
dari sudut aku, aku rase mmg banyak kerajaan dah buat untuk rakyat.
aku belum boleh yakin yang jika sekiranya pembangkang menerajui negara,
mereka mampu buat sebanyak ini.
tapi dari sudut lain jugak, pencapaian y ingin di capai oleh pembangkang juga memberi pembaharuan kepada negara.
memperjuangkan agama. menegakkan kebenaran.
banyak lagi laaa.
ntah, aku belum membuat keputusan. aku kan muda lagi.
wat mase ni, kene laa ambik pendekatan tengok dan perhati.
pastu menilai mane yang baek kan.

so, secara keseluruhan nye, ok je laa kem ni.
makan 6 kali sehari.
x strict, boleh pakai baju ape2. hahaha.


ok, tym sesi betul2 before balik,
JPA suruh semua buat ujian personaliti.
100 soalan kene jawab.
hasil dy terbukti 80% tepat.
cuak jugak sebenarnye nak buat, yelaaa. nk menilai diri sendirikan.
n kuputusan nye, aku dapat

Ekstroversi
Sensing
Thinking
Perception

setiap satu ni, bg ciri2 yang sangat banyak.
n yup, sangat betul.
hahaha.
nk tulis semua, bahaya laa kan.
org boleh baca aku ni org y mcm mane.

tp sikit2 boleh laa nk gtw.

selalunya suka menyapa oranglain, ramah, suka bercakap dan mudah dikenali.

cepat bertindak tanpa berfikir. :P

jarang ada inspirasi dan sekiranya ada, berkemungkinan tidak mempercayainya.

sentiasa memberi gerak balas dan tindak balas terhadap pendapat orang lain.

berkemungkinan menangguh kan kerja yang idak menyenangkan.

dapat menyelesaikan tugasan di saat-saat akhir walaupun di bawah tekanan.

yang paling aku tersentak laa kan,

berkemungkinan menyakitkan perasaan orang lain tanpa menyedarinya.

woooaaaaah. bahaya gilak kan. so korg kalau korang ade tersakit hati ngan aku, maap sangat ye. salu ye aku sakitkan hati org laen? astarghfirullah.

erm, aku mungkin balik mesir 9 atau 10 Mac ni.
so doakan laa dipermudahkan dan kelancaran proses nak pulang ke mesir ye.

*aku sgt berminat dengan sejarah. agak2 aku patut ambek sejarah x dulu? HAHAHA*


....




1 comments:

aku.dye.mereka said...

wah, ko punya name tag printed kot. aku tulis tgn je. haha